Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πολιτική αλητεία ή πολιτικοί απατεώνες;


Η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη, περίπου αφρίζουσα (αν παρατηρήσατε η κάτω σιαγόνα δεν συγχρονίζονταν με την άνω) εγκάλεσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ότι ήταν εκείνο το Δικαστήριο το οποίο ανάμεσα στα άλλα ... ανομήματα που διέπραξε στο παρελθόν, ήταν και η απόφασή του με την οποία έκρινε σύμφωνο με το Σύνταγμα και το περιβόητο PSI.

Για τους μη γνωρίζοντες:

Όταν υλοποιήθηκε το PSI με το οποίο διαγράφηκε το 53,5 % του ελληνικού χρέους (κάπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ - μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υπάρξει) η ρύθμιση παρέσυρε δυστυχώς και τους ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο ελληνικό κράτος και το δάνεισαν.

Οι άνθρωποι αυτοί προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια και παραπονέθηκαν ότι τους παραβιάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιοκτησία, αφού το ελληνικό κράτος «κούρεψε» και τα δικά τους ομόλογα με τα οποία το είχαν δανείσει.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πράγματι, ότι με το PSI δεν παραβιάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα και κατά συνέπεια δεν παραβιάστηκε το ελληνικό Σύνταγμα. Το «κούρεμα» και για τους ιδιώτες ομολογιούχους ήταν συνταγματικό.

Μετά από αυτή την απόφαση οι 6.300 περίπου ιδιώτες ομολογιούχοι, αφού εξάντλησαν τα ελληνικά ένδικα μέσα, προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης και παραπονέθηκαν ότι τα ελληνικά δικαστήρια τους αδίκησαν και ζήτησαν την αντίστοιχη προστασία με βάση την ΕΣΔΑ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του ΕΔΔΑ κυβέρνηση στην Αθήνα ήταν  η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν, η κυβέρνηση δηλ. που εκπροσωπεί η ... αφρίζουσα κα Όλγα, παρέστη με τους νομικούς της συμπαραστάτες (4 τον αριθμό) κατά τη συζήτηση ενώπιον του ΕΔΔΑ και ζήτησε να απορριφθεί η προσφυγή των ομολογιούχων γιατί το  PSI είναι σύμφωνο με το ελληνικό Σύνταγμα και δεν παραβιάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα στην περιουσία τους (ναι, ναι, φίλε αναγνώστη, είναι η ίδια κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση αναθεμάτιζε το PSI και εξύβριζε χυδαία όποιον το υποστήριζε).

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο υιοθετώντας τη νομική άποψη της κυβέρνησης της κας Όλγας, απέρριψε την προσφυγή και έκρινε ακριβώς όπως έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και όπως του ζήτησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ (αξίζει πράγματι πολλά να διαβάσει κανείς την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ του PSI για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι το μέγεθος του ψεύδους που αδιάντροπα διακινεί).

Τούτων δοθέντων έρχεται τώρα η κυβέρνηση δια της αφρίζουσας εκπροσώπους της και εγκαλεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για μια απόφαση την οποία αυτή η ίδια υποστήριξε!!!

Πως λέγεται αυτό στα ελληνικά;

Πολιτική αλητεία;
Πολιτική απατεωνιά;

Δική σας η επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου