Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

..... Γάμος στη Γιάλοβα (Στιγμές)

Ποδηλατώντας μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο στη Βοϊδοκοιλιά (υποτίθεται η ...τοπ παραλία της Μεσσηνίας, αλλά μεταξύ μας: οι παραλίες από την Πάργα μέχρι τα Σύβοτα είναι ασυναγώνιστες) φτάνω Πύλο στο χώρο του Δημαρχείου, όπου τελείται ο πολιτικός γάμος.

Μεταξύ δύο προσκεκλημένων (προφανώς βέρων καλαματιανών) ακούγεται : "Αφού δεν έχουτε χρόνο, να του πούτε να χαθούτε ούλοι σας, άϊντε εκεί χάμου" !! θεϊκό....

ΥΓ. Γιώτα να είσαι πάντα χαρούμενη στη συζευγμένη σου ζωή, γιατί έτσι και κάποια ψυχή από κει πάνω θα είναι εξ ίσου χαρούμενη. 

4 σχόλια:

  1. ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;
    ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;
    ΤΙ ΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ;
    ΤΗΝ ΠΑΡΓΑ; Ή ΤΑ ΣΥΒΟΤΑ
    ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινά δεν ξέρω τις απαντήσεις. Θα ήθελα να τις ακούσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως προς το πρώτο ερώτημα Ανδανία ονόμασαν οι αρχαίοι Μεσσήνιοι μία από τις πόλεις στην άνω μεσσηνιακή πεδιάδα (παρά το σημερινό χωριό Κωνσταντίνοι) που θα πει αρεστή, ειδυλλιακή γη. Μακαρία Γη ονόμασαν ολόκληρη την κάτω μεσσηνιακή πεδιάδα που σημαίνει γη των ευτυχισμένων, παραδεισένια γη, θέλοντας να περιγράψουν την μοναδική ομορφιά του τόπου αυτού. Μεσσήνη ονόμασαν όλο τον τόπο, θέλοντας να δείξουν τη στρατηγική θέση της, ότι δηλαδή βρισκόταν ανάμεσα στην επικράτεια των Νηλειδών και στην επικράτεια των Ατρειδών. Τέλος, οι σύγχρονοι ιστορικοί τη «βάπτισαν» Γη της Ελευθερίας όχι μόνο επειδή η ιερά πόλη της Καλαμάτας είναι η πρώτη που απελευθερώθηκε στις 23 Μαρτίου 1821 μ.Χ., αλλά και επειδή στον Μεσσηνιακό Κόλπο έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνο, όπου νίκησαν οι Σύμμαχοι, νίκη που σήμανε οριστικά την αυτονομία της Ελλάδος.
    Ως προς το δεύτερο ερώτημα:

    ἑπτὰ δέ οἱ δώσω εὖ ναιόμενα πτολίεθρα Καρδαμύλην Ἐνόπην τε καὶ Ἱρὴν ποιήεσσαν
    Φηράς τε ζαθέας ἠδ᾽ Ἄνθειαν βαθύλειμον καλήν τ᾽ Αἴπειαν καὶ Πήδασον ἀμπελόεσσαν.
    πᾶσαι δ᾽ ἐγγὺς ἁλός, νέαται Πύλου ἠμαθόεντος·ἐν δ᾽ ἄνδρες ναίουσι πολύρρηνες πολυβοῦται, οἵ κέ ἑ δωτίνῃσι θεὸν ὣς τιμήσουσι καί οἱ ὑπὸ σκήπτρῳ λιπαρὰς τελέουσι θέμιστας. ταῦτά κέ οἱ τελέσαιμι μεταλήξαντι χόλοιο.
    Κι οι εξής είναι οι περίφημες που θα του δώσω χώρες: Φηρές το θείον πόλισμα, Ενόπη, Καρδαμύλη, Ιρή χλοώδης Πήδασος αμπελοφόρος όλη, Αίπεια λαμπρή και Άνθεια με το παχύ γρασίδι. Όλες ακρόγιαλα σιμά, με την αμμώδη Πύλον. Κι οι εγκάτοικοι πολύαρνοι, πολύμοσχοι με δώρα θα τον τιμήσουν ως θεόν και αφθόνως θα του δίδουν τα διορισμένα δίκαια, στο σκήπτρον αποκάτω. Τούτα τα υπόσχομαι, αν αυτός απ’ τον θυμόν του παύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ ΠΥΛΟ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ Ο ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΦΩΝΗ ΓΛΥΚΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ Ο ΝΕΣΤΩΡ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΝΗΛΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ , τοῖσι δὲ Νέστωρ ἡδυεπὴς ἀνόρουσε λιγὺς Πυλίων ἀγορητής,τοῦ καὶ ἀπὸ γλώσσης μέλιτος γλυκίων ῥέεν αὐδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή