Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Άνευ σχολίων

Την 9.5.2011 συνήλθε σε συνεδρίαση η Γενική Συνέλευση του Τομέα «Δημοσίων Θεσμών» του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης με θέμα την εκλογή νέου Διευθυντή του Τομέα. Με την έναρξη της συνεδρίασης οι παριστάμενοι 3 φοιτητές - εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης Δ.Α.Π.- Ν.Δ.Φ.Κ. διάβασαν και μοίρασαν το παρακάτω κείμενο. Αντιγράφω:

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μια σειρά γεγονότων που έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στο τμήμα μας (μηνύσεις, καταγγελίες, αποφάσεις συλλόγου φοιτητών κ.α.) με βασικό πρωταγωνιστή τον κύριο Παπαγιάννη, θεωρούμε υποχρέωση μας, να αναφερθούμε στα κάτωθι:

Η σημερινή διαδικασία ψηφοφορίας, Πέμπτη 9/6/2011, για την εκλογή του Διευθυντή Τομέα Δημοσίων Θεσμών τελείται υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας. Πως αλλιώς άλλωστε μπορεί να περιγραφεί μια «δημοκρατική» κατά τα άλλα διαδικασία στην οποία ο μόνος υποψήφιος είναι ο καθηγητής που έχει καταμηνύσει μια σειρά συναδέλφων του και έχει απειλήσει σχεδόν όλους τους υπόλοιπους;

Οι φοιτητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η εκλογή του εν λόγω κυρίου σε οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα θα έχει ως αποτέλεσμα την γενίκευση των συγκρούσεων, την επισημοποίηση των απειλών και επομένως την περαιτέρω υποβάθμιση του τμήματος.

Ζητάμε από τα μέλη ΔΕΠ του τομέα μας να αντισταθούν στο κλίμα εκφοβισμού που ο κύριος Παπαγιάννης έχει προκαλέσει και να αποτελέσουν με αυτό τον τρόπο πηγή έμπνευσης για όλους μας, αποδεικνύοντας ότι ο τραμπουκισμός δεν μπορεί να νικήσει το ήθος και την αξιοπρέπεια.

Καλούμε, τέλος, το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας να αποτελέσει ασπίδα απέναντι στις αντιακαδημαϊκές μεθόδους που ο κ. Παπαγιάννης χρησιμοποιεί κατά κόρον.

Ευχόμαστε η καταψήφιση του κ. Παπαγιάννη να αποτελέσει την απαρχή και το παράδειγμα της επικράτησης των ηθικών αξιών, ιδίως στην εποχή μας, σε μια εποχή έντονης κρίσης.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμφοιτητές μας

Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ.
Πρώτη και καλύτερη».

ΥΓ. 1. Στην επακολουθείσασα μυστική ψηφοφορία, επί 17 ψηφισάντων, έλαβαν: Παπαγιάννης: 12, λευκά: 5 (εκ των οποίων τα τρία των φοιτητών της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ.).

ΥΓ. 2. Υπάρχουν πράγματι στιγμές που … τα λόγια είναι περιττά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου