Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«...Δούλεμα»

Καθυστερημένα διάβασα σε ένα καλαίσθητο έντυπο της ΔΑΠ συνεντεύξεις από τους προέδρους των Τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου. Ανάμεσά τους και του δικού μας προέδρου κ. Περεντίδη.

Στη συνέντευξή του ο κ. πρόεδρος μιλάει για πολύ «… δουλειά» που χρειάζεται στο Τμήμα μας, για το όραμα της αναβάθμισης που περνάει «μέσα από τον ασφαλή δίαυλο της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και του ακαδημαϊκού πνεύματος» και βεβαίως για την επιτακτική ανάγκη «αναβάθμισης του προγράμματος σπουδών». Ο κ. πρόεδρος καταλήγει: «Έχουμε μπροστά μας πολλή και καλή δουλειά».

Πώς να αντιδράσει κανείς σ’ αυτήν την πρόκληση; Υπάρχουν νομίζω όρια σ’ αυτό που οι φοιτητές μας αποκαλούν «δούλεμα». Δεν μπορώ να παρακολουθήσω πια τον κ. πρόεδρο. Στο όνομα όμως και στην αγωνία των φοιτητών μου αναγκάζομαι να τον ρωτήσω: εάν χρειάζεται αναβάθμιση το πρόγραμμα σπουδών, εάν πρέπει το όραμά μας να είναι η νομιμότητα, η χρηστή διοίκηση και το ακαδημαϊκό πνεύμα, γιατί κ. πρόεδρε δεν σέβεστε τη νομιμότητα; Κατά το αρθ. 24 του ν. 1268/82 «το Πρόγραμμα Σπουδών αναθεωρείται κάθε Απρίλιο. Ο Πρόεδρος του Τμήματος συγκροτεί Επιτροπή Προγράμματος από μέλη της Γενικής Συνελεύσεως του Τμήματος με ετήσια θητεία, η οποία υποβάλλει σχετική εισήγηση στη Γ. Σ. του Τμήματος, αφού προηγουμένως κωδικοποιήσει τις προτάσεις των Τομέων». Η ρύθμιση είναι σοφή. Όλα αυτά πρέπει να είναι έτοιμα τον Απρίλιο, γιατί μόνο έτσι είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους να μπορούν να μοιραστούν άμεσα τα συγγράμματα και να αρχίσει χωρίς προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κ. πρόεδρος συγκάλεσε για την 23.5.2011 Γενική Συνέλευση του Τμήματος και βεβαίως δεν συμπεριέλαβε το πρόγραμμα σπουδών!!! Συμπεριέλαβε όμως στην ημερήσια διάταξη θέμα με αντικείμενο …. «Αναθέσεις διδασκαλίας». Το εξάμηνο τελειώνει και εμείς αναθέτουμε διδασκαλία για μαθήματα !!!! ….. Συμπεριέλαβε θέμα για τακτοποίηση συναδέλφου, αλλά για το πρόγραμμα σπουδών τίποτα!!!!! Λαμπρά δεν είναι όλα αυτά; Πως λέγεται αυτό στην ευρηματική πολλές φορές γλώσσα των φοιτητών μας; «Δούλεμα» δεν λέγεται;

Κατά τα άλλα έχουμε «πολλή και καλή» δουλειά ……

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση πάντως συνιστώ,συναδελφικά, αποφυγή υπερκόπωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου