Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πολιτική αλητεία ή πολιτικοί απατεώνες;


Η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη, περίπου αφρίζουσα (αν παρατηρήσατε η κάτω σιαγόνα δεν συγχρονίζονταν με την άνω) εγκάλεσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ότι ήταν εκείνο το Δικαστήριο το οποίο ανάμεσα στα άλλα ... ανομήματα που διέπραξε στο παρελθόν, ήταν και η απόφασή του με την οποία έκρινε σύμφωνο με το Σύνταγμα και το περιβόητο PSI.

Για τους μη γνωρίζοντες:

Όταν υλοποιήθηκε το PSI με το οποίο διαγράφηκε το 53,5 % του ελληνικού χρέους (κάπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ - μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υπάρξει) η ρύθμιση παρέσυρε δυστυχώς και τους ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο ελληνικό κράτος και το δάνεισαν.

Οι άνθρωποι αυτοί προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια και παραπονέθηκαν ότι τους παραβιάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιοκτησία, αφού το ελληνικό κράτος «κούρεψε» και τα δικά τους ομόλογα με τα οποία το είχαν δανείσει.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πράγματι, ότι με το PSI δεν παραβιάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα και κατά συνέπεια δεν παραβιάστηκε το ελληνικό Σύνταγμα. Το «κούρεμα» και για τους ιδιώτες ομολογιούχους ήταν συνταγματικό.

Μετά από αυτή την απόφαση οι 6.300 περίπου ιδιώτες ομολογιούχοι, αφού εξάντλησαν τα ελληνικά ένδικα μέσα, προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης και παραπονέθηκαν ότι τα ελληνικά δικαστήρια τους αδίκησαν και ζήτησαν την αντίστοιχη προστασία με βάση την ΕΣΔΑ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του ΕΔΔΑ κυβέρνηση στην Αθήνα ήταν  η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν, η κυβέρνηση δηλ. που εκπροσωπεί η ... αφρίζουσα κα Όλγα, παρέστη με τους νομικούς της συμπαραστάτες (4 τον αριθμό) κατά τη συζήτηση ενώπιον του ΕΔΔΑ και ζήτησε να απορριφθεί η προσφυγή των ομολογιούχων γιατί το  PSI είναι σύμφωνο με το ελληνικό Σύνταγμα και δεν παραβιάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα στην περιουσία τους (ναι, ναι, φίλε αναγνώστη, είναι η ίδια κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση αναθεμάτιζε το PSI και εξύβριζε χυδαία όποιον το υποστήριζε).

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο υιοθετώντας τη νομική άποψη της κυβέρνησης της κας Όλγας, απέρριψε την προσφυγή και έκρινε ακριβώς όπως έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και όπως του ζήτησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ (αξίζει πράγματι πολλά να διαβάσει κανείς την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ του PSI για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι το μέγεθος του ψεύδους που αδιάντροπα διακινεί).

Τούτων δοθέντων έρχεται τώρα η κυβέρνηση δια της αφρίζουσας εκπροσώπους της και εγκαλεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για μια απόφαση την οποία αυτή η ίδια υποστήριξε!!!

Πως λέγεται αυτό στα ελληνικά;

Πολιτική αλητεία;
Πολιτική απατεωνιά;

Δική σας η επιλογή.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ο σφυγμός


«Γιατί δε γράφεις;» με ρωτούν πολλοί φίλοι. Η απάντηση: νοιώθω πολύ θυμωμένος. Για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας με την ΠΦΑ (Πρώτη Φορά Αριστερά) και το ηθικό της πλεονέκτημα.

Αξιολογώ ως πρώτο την κατάντια στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου ξεχνάει ότι οφείλει να κρίνει με βάση το σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή του και προσθέτει ως κριτήριο και το «σφυγμό» της κοινωνίας. Η κοινωνία διψασμένη για «αίμα και σπέρμα» θέλει κι' αυτή ν' αφουγκραστεί το «σφυγμό» των δικαστών της και στήνει κάμερες για ζωντανή μετάδοση έξω από το δικαστικό κτήριο. Για το «σφυγμό» στην κρεβατοκάμαρα των δικαστών φροντίζει το παρακράτος και ο υπουργός της Δικαιοσύνης (πανεπιστημιακός καθηγητής της νομικής επιστήμης να μη ξεχνάμε).

Με τόσες ... σφυγμομετρήσεις, πως να μη νοιώθω ένα .... σφίξιμο στο λαιμό μου;

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πρακτικό επιλογής



ΠΡΑΚΤΙΚΌ
Συνεδρίασης της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων για το ΜΠΣ «ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ       ΕΝΩΣΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Την 12η  Οκτωβρίου 2016, ώρα 15  μ.μ. συνήλθε στο γραφείο του καθηγητή κ. Παπαγιάννη Δονάτου, ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση του προέδρου της, η Επιτροπή Επιλογής υποψηφίων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εθνική και Ενωσιακή Διοίκηση» ακαδημαϊκού έτους 2016- 17 του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, που συγκροτήθηκε μετά από σχετικές  αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος.

Παρόντες: ο καθηγητής Δον. Παπαγιάννης, η καθηγήτρια Μ. Κόρσου – Παναγοπούλου,  ο καθηγητής Ηλ. Νικολόπουλος.

Η επιτροπή εξέτασε καταρχήν τις υποψηφιότητες μόνον εκείνων εκ των υποψηφίων οι οποίοι μετείχαν στη γραπτή εξέταση στα μαθήματα: Διοικητικό Δίκαιο, Συνταγματικό δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όπως προέβλεπε η σχετική προκήρυξη. Οι αιτήσεις εκείνων που δεν προσήλθαν στη γραπτή εξέταση δεν αξιολογήθηκαν.

Με βάση τις προβλέψεις του νόμου η Επιτροπή αξιολόγησε τους υποψηφίους με πρώτο και βασικό κριτήριο το βαθμό επιτυχίας τους στα τρία , γραπτώς, εξετασθέντα  μαθήματα. Υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν σε κάθε μάθημα το βαθμό πέντε (5) κρίθηκαν απορριπτέοι. Επικουρικά λήφθηκε υπόψη ο βαθμός πτυχίου, όπως επίσης και η συγγένεια του επιστημονικού κλάδου από τον οποίο προέρχεται ο υποψήφιος και μόνο για τους υποψηφίους εκείνους που ισοψηφούσαν.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση έδωσε την παρακάτω σειρά κατάταξης των υποψηφίων, εκ των οποίων οι έντεκα πρώτοι κρίνονται ως επιτυχόντες. Οι ακολουθούντες τον πίνακα κρίνονται με τη συγκεκριμένη σειρά ως αποτυχόντες:

                                                                ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΑΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Διοικ.
Συντ.
Ευρ.
     Σύνολο






1
Μπουκουβάλα Ελευθερία
9
8
9
26
2
Φάκα Ευαγγελία
8
9
6
23
3
Τσαγκούρου Σταματίνα
8
5
8
21
4
Σακαρέλη Δήμητρα
7
8
5
20
5
Μαστρομιχάλης Νικόλας
7
8
5
20
6
Μπέλλου Ηλιάνα
6
7
5
18
7
Καραλή Σπυριδούλα
7
6
5
18
8
Λαμπράκη Ευαγγελία
6
5
5
16
9
Διαλέτη Αλεξάνδρα
5
5
6
16
10
Τύραλη Ευαγγελία
5
5
5
15
11
Χόντζα Συλβάνα
5
5
5
15
               
                                                                ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΑΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Διοικ.
Συντ.
Ευρ.
       Σύνολο






12
Αναστασοπούλου  Γλυκερία
7
8
0
15
13
Κοτταρίδης Μάριος
7
5
1
13
14
Λογαράς Σπυρίδων
6
7
0
13
15
Δερμιτζάκη Ιωάννα
7
4
2
13
16
Τζουμαϊλης Αλέξανδρος
7
4
2
13
17
Κατωπόδη Παρασκευή
7
5
0
12
18
Βονόρτα Μαρία-Ελένη
5
5
0
10
19
Κακαργιά Θεοδώρα
6
4
0
10
20
Κάντζιου Χρυσάνθη
5
5
0
10
21
Κυπριζλής Κωνσταντίνος-Ορέστης
5
5
0
10
22
Φίνου Γεωργία
5
5
0
10
23
Μαυροειδής Παναγιώτης
4
5
0
9
24
Σαριδάκη Μαρίνα
4
4
0
8
25
Σωτηροπούλου Βασιλική
1
-
-
1
26
Τσιμάρα Μαρία
0
-
-
0

Η επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα την παραπάνω σειρά αξιολόγησης των υποψηφίων και υπογράφει το παρόν Πρακτικό.

Ο πρόεδρος                                                     Τα μέλη
                                                                                   
Καθ. Παπαγιάννης Δον.                                  1. Καθ. Κόρσου -  Παναγοπούλου Μ.
                                                                       

2. Καθ. Νικολόπουλος Ηλ.


Σημ. Καλούνται οι επιτυχόντες σε μια πρώτη συνάντηση την 18-10-2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 16.30 μμ στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου επί της οδού Αριστοτέλους 3.