Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς:δεν ξέρω αν πρέπει μου κλάψω ή να γελάσω

Από πανεπιστημιακούς συναδέλφους κυκλοφόρησε ένα κείμενο κατά της λογοκλοπής στα πανεπιστήμια, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς. Ο υφυπουργός παιδείας ζήτησε με έγγραφό του από τα ΑΕΙ τη χώρας να του πουν πως αντιμετώπισαν περιπτώσεις λογοκλοπής.
Ας τιμήσομε λοιπόν την ημέρα αφιερώνοντας σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο την παρακάτω ιστοριούλα.
Ιούνιος 2003. Καταγγέλλω, επίκουρος καθηγητής εγώ τότε, πρωτοβάθμιο καθηγητή ότι μου έκλεψε 80 ολόκληρες σελίδες πνευματικής μου ιδιοκτησίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ζητώ την πειθαρχική του δίωξη. Η σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου με πρύτανη τον καθηγητή κ. Βαβούρα και διενεργήσαντα την ΕΔΕ τον καθηγητή κ. Κουτσούκη απεφάνθη με ένα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ κείμενο, επαναλαμβάνω ΚΑ-ΤΑ-ΠΤΥ-ΣΤΟ, αληθινή ύβρη για κάθε νοήμονα άνθρωπο, ότι ουδέν το μεμπτόν συνέβη και έθεσε ΟΜΟΦΩΝΩΣ την υπόθεση στο αρχείο. (..ευτυχώς δεν με δίωξε πειθαρχικά….)
Μάιος 2009. Ο Άρειος πάγος απορρίπτει αναίρεση του εν λόγω καθηγητή και επικυρώνει την τελεσίδικη καταδίκη του σε 7 μήνες φυλάκιση για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σεπτέμβριος 2009. Ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Τσίρης χορηγεί στον αμετακλήτως καταδικασθέντα καθηγητή ετήσια εκπαιδευτική άδεια, ύστερα από ομόφωνη απόφαση-πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία ο πρόεδρός της καθηγητής κ. Περεντίδης απέκρυψε την εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου κοινοποιηθείσα σ’ αυτόν αμετάκλητη καταδίκη του καθηγητή. Η ίδια γνωστοποίηση της απόφασης του Αρείου Πάγου είχε γίνει και στον πρύτανη. Είχε προηγηθεί το 2008, μετά την τελεσίδικη καταδίκη, η χορήγηση ενός χρόνου εκπαιδευτικής άδειας. Χορηγήθηκαν δηλαδή συνολικά δύο χρόνια εκπαιδευτικής άδειας.
Φεβρουάριος 2010. Ο πρύτανης παραπέμπει τον καταδικασθέντα στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Μάιος 2010. Στην υπουργό παιδείας απεστάλη με συστημένη επιστολή πλήρης φάκελος με πλήρη τεκμηρίωση των παραπάνω.
Σεπτέμβριος 2010. Ο αμετακλήτως καταδικασθείς καθηγητής επανήλθε στα καθήκοντά του, μετέχει στις γενικές συνελεύσεις, ανέλαβε διδασκαλία μαθημάτων και κατά την επικείμενη εξεταστική περίοδο θα ελέγχει του φοιτητές για να μη αντιγράφουν….

Αφιερωμένο εξαιρετικά ...

2 σχόλια:

  1. o ντίνος ηλιόπουλος θα έλεγε "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα καταρχάς φίλε Δημήτρη και κ.Παπαγιάννη
    Είμαι φοιτητής δημόσιας διοίκησης 2ο έτος αναφέρατε ονόματα καθηγητών από τους οποίους ορισμένοι έχουν διατελέσει ανώτατες θέσεις στο Πανεπιστήμιο μας,βλέποντας λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς που μόνο δημόσιοι λειτουργοί δεν είναι για ποια ακριβώς αξιοκρατία μιλάνε ορισμένα άτομα σε αυτή τη χώρα και για ποιόν λόγο εγώ και πολύ συμφοιτητές μου διαμαρτυρόμαστε για την δυσάρεστη λειτουργία του Πανεπιστημίου?
    Είναι φανερό λοιπόν όχι μόνο από την συγκεκριμένη δημοσίευση σας καθώς και το σύνολο αυτών,αλλά και από τις διάφορες ''πηγές'' ότι το Πανεπιστήμιο μας είναι μια ακόμα μαύρη τρύπα του Ελληνικού κράτους που εξυπηρετεί συμφέροντα και καταστρέφει στο διάβα του όνειρα νέων ανθρώπων που πιστεύω δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο και λόγο να αισιοδοξούν για μια μελλοντική εργασία και καταξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή