Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Guinness World Records

Αντιγράφω επιστολή του προέδρου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης κ. Περεντίδη προς την Προϊσταμένη της Γραμματείας.

«Κυρία Προϊσταμένη
Από διάφορες πηγές διαδίδεται πως σε κατεύθυνση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών δεν τηρήθηκε ο οικείος Κανονισμός για την εισαγωγή των νέων μεταπτυχιακών φοιτητών κατά το τρέχον ακαδημ. έτος 2010-2011. Συγκεκριμένα, ακούγεται πως έγιναν δεκτοί υποψήφιοι που δεν πληρούσαν την προϋπόθεση του ελάχιστου βαθμού πτυχίου για την αποδοχή τους στο Μ.Π.Σ. του Τμήματος.
Επειδή οι διαδόσεις αυτής της μορφής, από όπου και αν προέρχονται, προβάλλουν άκρως αρνητικά την εικόνα του Τμήματος και του επιτελούμενου έργου μας, παρακαλώ να τεθούν αμέσως στη διάθεσή μου, στον χώρο της Γραμματείας, όλοι οι πλήρεις φάκελοι – όπου και αν βρίσκονται τώρα- των υποψηφίων που κατέθεσαν αίτηση καθώς και αντίτυπο του ισχύοντος Κανονισμού μεταπτυχιακών σπουδών. Έτσι, έχοντας προσωπικά ελέγξει το ανακριβές της θρυλούμενης πληροφορίας, θα είμαι σε θέση να προβώ σε επίσημη διάψευση.
Παρακαλώ θερμότατα να μην προχωρήσουν οι εγγραφές πρωτοετών στο Μ.Π.Σ. πριν ολοκληρώσω αυτήν την αυτοψία.
Με την προσήκουσα τιμή
Ο πρόεδρος του Τμήματος
Σ. Περεντίδης
Καθηγητής της Ιστορίας των Θεσμών».

Τι λέτε; Βαριά η καταγγελία. Η βαρύτητα προκύπτει και από την κοινοποίηση του εγγράφου στον κ. Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων… Η εντολή στην προϊσταμένη αυστηρή και υπογραμμισμένη. Το έγγραφο δεόντως πρωτοκολλημένο. Όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να συλληφθεί ο δράστης νομοτύπως.

Παρένθεση. Οδηγίες προς αναγνώστες: αν είστε όρθιοι καθίστε, και αν κάθεστε κρατηθείτε λίγο καλύτερα για να συνεχίσετε την ανάγνωση.…….

Ο κ. Πρόεδρος ενήργησε την «αυτοψία». Σχολαστικά. Όπως πάντα. Όπως στην περίπτωση της … κας Καραμάνου για παράδειγμα. Και ξέρετε ποιον συνέλαβε; Τον εαυτό του!!!! Ναι φίλε αναγνώστη. Αυτοκαταγγέλθηκε. Και αυτοσυνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη!!! Η κατεύθυνση του Μ.Π.Σ που διέπραξε το … βαρύτατο ατόπημα, ήταν η Κατεύθυνση «Νομικού Πολιτισμού» στην τριμελή επιτροπή του οποίου μετείχε ο ίδιος ο κ. Περεντίδης και με τη δική του υπογραφή επέλεξε υποψήφιο, χωρίς την προϋπόθεση του ελάχιστου βαθμού!!!!! Δεν είναι μοναδικό; Δεν πρέπει να προταθεί για το βραβείο Guinness; Εγώ θα τον προτείνω. Στοιχηματίζω ότι θέλετε. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τελεία και παύλα.

Υπάρχει και συνέχεια. Ακόμα πιο ευτράπελη.

Ο αυτοκαταγγελθείς και αυτοσυληφθείς ουδέν το παράνομο διέπραξε!!! Τζάμπα η καταγγελία, τζάμπα και η … σύλληψη. Τζάμπα και η απόσυρση του Πρακτικού επιλογής του Νομικού Πολιτισμού. Ο ν. 3685/2008 στο άρθρο 4 δεν προβλέπει ως προϋπόθεση επιλογής ελάχιστο βαθμό, ούτε βεβαίως ο οικείος κανονισμός του Τμήματός μας….. Απίστευτο; Και όμως. Αληθινό. (Η διαδραματισθείσα σκηνή ήταν απείρου κάλλους, εκπάγλου ομορφιάς, αλλά δεν μπορώ να την περιγράψω).

Αυτή είναι η ευτράπελη πλευρά του θέματος.

Υπάρχει δυστυχώς και η σοβαρή. Το χειμερινό εξάμηνο έληξε και εσείς, αγαπητοί φοιτητές δεν έχετε ακόμα εγγραφεί. Τώρα ξέρετε ποια ήταν η αιτία. Ξέρετε ποιος ήταν ο υπεύθυνος. Δεν έφταιγε η δυστυχής Γραμματεία, την οποία εσείς εγκαλούσατε. Το υπεράνθρωπο κάνει. Εντολές εκτελούσε. Αυστηρές. Υπογραμμισμένες….
Αναγκάστηκα να παίζω εγώ το ρόλο της Γραμματείας και να χορηγώ παράτυπα (ως ένα βαθμό) βεβαιώσεις σπουδών. Εσείς δεν έχετε τη φοιτητική σας ταυτότητα, κινδυνεύετε να χάσετε προθεσμίες και υποτροφίες. Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Γιατί πρέπει, για παράδειγμα, να χαθούν τα φοιτητικά εισιτήρια τα οποία δικαιούσασταν; Δεν μπορώ, φίλοι και φίλες να τα κάνω όλα εγώ. Μη με βομβαρδίζετε με καταγγελίες για το αξιοκρατικό της επιλογής. Κάντε και εσείς κάτι. Κάποιες εκ των καταγγελιών τις οποίες βρίσκω εξαιρετικά σημαντικές θα τις ελέγξω. Ετούτο το λόγο θα σας πω μόνο: αντισταθείτε… Αρχίζω να κουράζομαι.

Υ.Γ. 1. Στον κ. πρόεδρο και καθηγητή της Ιστορίας των θεσμών θα του «κλείσω το μάτι» (όχι εξυπνακίστικα, ξέρει εκείνος πως ακριβώς) και θα του ψιθυρίσω: «Πρόεδρε, αν πέσεις σε λάκκο, μη συνεχίσεις να σκάβεις…..»
Υ.Γ. 2. Ο κ. πρόεδρος δεν είναι αναλφάβητος. Γνωρίζει ανάγνωση και γραφή. Αλλουνού το … λάκκο έσκαβε, αλλά, πως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις;

5 σχόλια:

 1. ΚΡΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!!!
  Θα ρίξω τα μαλλιά μου πίσω
  θα φορέσω το πρόσωπο ανάποδα
  και θα βγώ στους δρόμους και στις πλατέες
  με ντουφέκια, φωνές, με συνθήματα…

  Να ρεζιλέψω τους οπαδούς του συρματοπλέγματος…

  Να βάλω φωτιά στην Πρεσβεία του Θανάτου…

  Θαρθούν οι γνωστικοί να μου βάλουν τρικλοποδιά,
  γιατί τους διώχνω τους πελάτες από τα μαγαζιά…

  Θαρθούν οι «ειδικοί αστυνομικοί» να μου σπάσουν τα πλευρά,
  γιατί βάζω οργή και φωτιά στα παιδιά…

  Θαρθούν οι κόκκινοι να μου κοκκινίσουν το μούτρο,
  γιατί είμαι πιο κόκκινος απ’αυτούς…

  Θαρθούν οι λευκοί να μου μαυρίσουν το μάτι,
  γιατί είμαι πιο λευκός απ’αυτούς…

  Θαρθούν οι φωτισμένοι να μου αλλάξουν τα φώτα,
  γιατί είμαι πιο φωτισμένος απ’αυτούς…

  Θαρθούν
  οι γελοίοι, οι σοβαροί…
  Οι ανατολικοί, οι δυτικοί…
  Οι προτεστάντες, οι καθολικοί…
  Οι δικοί, οι οχτροί…
  Οι διαόλοι, οι θεοί…

  Τελοσπάντων όλοι, εκείνοι κι αυτοί
  που παίρνουν τη ζωή σαν καπρίτσιο της στιγμής…

  Μα εγώ θα ξαναρίξω τα μαλλιά μου πίσω
  θα ξαναφορέσω το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα
  και θα βγώ στους δρόμους και στις πλατέες
  με ντουφέκια, φωνές, με συνθήματα…

  Να διεκδικήσω Ψωμί και Ελευθερία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καταπληκτικό. Ποιος το έγραψε αυτό; Κάτι τέτοια μου γράφετε και με βάζετε σε πειρασμό.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα πράγματα είναι απλά...δεν χρειάζονται ούτε ντουφέκια, ούτε καν φωνές...ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!Περνάει λόγου χάρη ο πρύτανης...να γυρίσουν όλοι και να τον δείξουν με το ΔΑΧΤΥΛΟ!!...περνάει ο πρόεδρος του τμήματος Δ.Δ...να γυρίσουν όλοι και να τον δείξουν με το ΔΑΧΤΥΛΟ!!ούτε πρωτόκολλα ούτε ντουφέκια τους ενοχλούν αυτούς...εκείνο που πρέπει να χτυπηθεί είναι ο ψευτοεγωϊσμός τους...γιατί είναι αφού σαν καθηγητές δεν μετράνε...ούτε δημοσιεύσεις,ουτε διεθνή αναγνώριση...ούτε διαχειριστές στις πολυκατοικίες τους δεν κάνουν...Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ...αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θερμή παράκληση:αποφύγετε τις ύβρεις.Κάντε όσο αυστηρή κριτική θέλετε, αλλά παρακαλώ θερμά μη βρίζετε. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της κάθαρσης στα πανεπιστήμια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ως δαχτυλο εννοούσα τον δείκτη...μακριά από εμένα οι ύβρεις...σεβόμουν και θυμάμαι μέχρι και την νηπιαγωγό μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή