Ανένταχτε(η) στις φοιτητικές παρατάξεις φοιτητή και φοιτήτρια
Ο κομματικός στρατός ελαύνει. Φαίνεται γυμνασμένος, πειθαρχημένος, καλά αρματωμένος. Αλλά δεν είναι, απλά φαίνεται πως είναι. Μη φοβηθείς, μην αδιαφορήσεις. Πάρε τη σφεντόνα σου και πέταξε με δύναμη την ψήφο σου στην κάλπη. Θα τους καλύψομε τον ήλιο.
Υ.Γ. Οι εκλογές μετατέθηκαν λόγω της γενικής απεργίας την 29.6.2010, για την 30.6.2010 ημέρα Τετάρτη. Πρέπει να μείνεις στην Αθήνα μέχρι τότε, αν θέλεις να αλλάξομε κάτι στο Τμήμα μας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αγαπητέ κύριε Καθηγητά,
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς φοιτητής του τμήματος (υποψ. διδ.) θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μας ενημερώνετε για ότι συμβαίνει στο τμήμα. Δυστυχώς, αυτοί που έχουν αναλάβει αυτό το καθήκον ("Φοιτητικές" παρατάξεις) αμελούν να κάνουν αυτό για το οποίο εκλέχθηκαν. Είχα την πρόθεση να συμμετάσχω στις εκλογές του τμήματος αλλά πληροφορήθηκα ότι (σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει ο νόμος) οι υποψήφιοι διδάκτορες δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους του τμήματος. Γνωρίζεται γιατί συμβαίνει αυτό? Δεν πρόκειται για παράνομη αλλοίωση του εκλογικού σώματος?
Με τιμή,
Peter
Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω, αν σαφώς προβλέπει ο νόμος τη συμμετοχή σας. Θα το ερευνήσω. Δεν με εκπλήσσει πια τίποτα.Τα είδα όλα.Δεν πρέπει να ψάχνομε τι είναι παράνομο, αλλά αν είναι τίποτα ..νόμιμο! Απίστευτα πράγματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ νόμος δεν αναφέρεται σαφώς στους υποψηφίους διδάκτορες, καθώς τόσο αυτοί όσο και όσοι φοιτούν σε Π.Μ.Σ. θεωρούνται από το νόμο "μεταπτυχιακοί φοιτητές". Σε όλα τα τμήματα όλων των πανεπιστημίων είναι αυτονόητο ότι οι υπ.διδ. συμμετέχουν τόσο στις προεδρικές όσο και στις πρυτανικές εκλογές. Μάλιστα υπάρχει και πρόσφατη (12/5/10) γνωμοδότιση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέρ της συμμετοχής των υπ.διδ. στις εκλογές. Αρκεί κανείς να ψάξει την φράση "ψηφιζουν και οι υποψηφιοι διδακτορες" στην κεντρική σελίδα του google για να δει ότι σε όλη την Ελλάδα (πλην Παντείου πανεπιστημίου) οι υποψήφιοι διδάκτορες ψηφίζουν κανονικά.
ΑπάντησηΔιαγραφή